Monday 4 April 2011

Andreas Viestad åpner Geitmyra gård for barna

Dette er bare nydelig! 
Andreas Viestad starter via sin stiftelse et senter hvor barn kan lære om gleden ved å lage og spise god mat, forstå hvor maten kommer fra ved å være med fra planting til høsting, se nytten av økologisk jordbruk og få en bedre forståelse av at våre matvalg har alt å si for vår fysiske og mentale helse. Dette er fantastisk og positivt og jeg ble så glad da jeg leste dette!
God hjemmelaget mat er i vinden heldigvis, men allikevel kan man jo tro til tider at de fleste får litt for mange pizza måltid.


"Vi er hva vi spiser" er ikke et nytt uttrykk, men en sannhet som har fulgt mennesker gjennom all tid. Vi er hva vi spiser, betyr virkelig det! Her kan barn lære at det er mye av det som vokser ute som ikke bare kan spises, men også har høy verdi.


De skal visst i første omgang åpne for skoleklasser og SFO men etter hvert vil de også ha åpne dager for hele familen. Her kommer det til å skje mye spennende fremover, det er bare å følge med:)


Dette skriver de i bloggen sin:
Vi vil involvere barna i hele verdikjeden fra jord til bord, fra å dyrke jorda og tilberede, servere og spise maten. Dette som et middel for å vekke sanser, og styrke bevisstheten og respekten for ernæring, lokalsamfunnet og forvaltningen av jorda.






Innenfor porten på Geitmyra Gård vil det meste være spiselig. Du kan nappe til deg noen økologiske bær, sukkererter, duftende urter eller en spiselig blomst. Alle barn som kommer hit skal uansett bakgrunn få en overraskelse i forhold til nye smaker og lukter, og de skal få oppleve å være bønder i byen.
Vi er i gang med å bestille frø, og veldig snart starter forkultivering av tomater. Så snart frosten er borte skal vi ta jordprøver og starte arbeidet med å bygge en kompost.
Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller innspill til den økologiske dyrkingen på Geitmyra Gård: idun@geitmyra.no
Lenke til bloggen: http://www.geitmyra.no/blogg

No comments:

Post a Comment